Rodinná farma s duší

Základem naší práce je vztah k přírodě a poctivé řemeslo. V Kubešově medové manufaktuře obracíme medové plástve s vědomím odpovědnosti za každý pohyb. Včelstva naší rodinné farmy žijí v čisté krajině Nízkého Jeseníku a Litovelského Pomoraví v místech téměř netknutých lidskou rukou. Kapkami ranní rosy až k západům slunce chodíme k nim s láskou a pokorou.

Vášeň každým coulem

Včelařina není obyčejná práce. Vyžaduje mimořádnou trpělivost, rozvahu a pečlivost. Tu především. Drobná včelařova chyba může oslabit celé včelstvo na dlouhý rok. Každou plástev obracíme raději dvakrát, abychom se přesvědčili, že se včelí společenství těší pevnému zdraví. Bez lásky k řemeslu by to nešlo.

Včelaření je vášeň každým coulem

Za vším stojí
odvaha

Na počátku všeho stálo rozhodnutí jednoho muže odejít z prostředí plného oleje, prachu a špíny. Vyučený zámečník si pořídil první úly a na své zahradě začal objevovat kouzlo drobného fascinujícího hmyzu, který vytváří jednu z nejoblíbenějších pochoutek světa.

Všechno je to o medu

Medomety na ruční pohon postupně nahradila moderní technologie v prostředí špičkového hygienického provozu. Jedno však v rodinné farmě zůstalo stejné: vysoký podíl ruční práce a soustředění na nejlepší produkty. Přesvědčte se sami.

Za vším stojí odvaha
Všechno je to o medu

Rozhovor v Českém rozhlase z roku 2005

Co o nás říkají naši zákazníci

Kubešův med jsme objevili minulý rok na vánočních trzích v Olomouci. Okamžitě si jej zamilovala celá naše rodina. Výbornou chuť mají všechny - lesní, luční nebo pastovaný. Babička miluje javorový. Kubešův med doporučujeme všem známým, opravdu stojí za to.

V medovinách Jana Kubeše lze vyzdvihnout především senzorickou čistotu vůně a chuti. U medovin s podílem ovocné šťávy pak vyváženost z hlediska poměru zbytkového cukru a kyselin. Tyto atributy řadí jeho medoviny na kvalitativní špičku na českém trhu.

Med nejím. Moc ráda jej ale kupuji jako dárek druhým. Obdarovaní jsou právě z Kubešova medu nadšení. Já jej ale vlastně konzumuji také, jen v podobě horké medoviny. Není moc sladká a vánoční trhy si bez ní nedovedu představit. Stala se pro mě jejich symbolem.

Medovina je u nás doma daleko déle než víno. Je to paleonápoj. Viděl jsem u pana Kubeše výrobu a vzbudilo to ve mně velkou důvěru. Lehké pití, přiměřeně sladké, různé druhy. A moc dobré.

Základem všech těchto produktů nejsou ani včely, ani slunce, ani rozkvetlá louka. Základem je samotný pan Kubeš. Od skromného člověka se zlatým srdcem nemůže vzniknout med a medovina jiné, než nejvyšší kvality.

Reálné recenze od skutečných zákazníků