Kubešův med jsme objevili minulý rok na vánočních trzích v Olomouci. Okamžitě si jej zamilovala celá naše rodina. Výbornou chuť mají všechny - lesní, luční nebo pastovaný. Babička miluje javorový. Kubešův med doporučujeme všem známým, opravdu stojí za to.
Rodinná farma s duší
Základem naší práce je vztah k přírodě a poctivé řemeslo. V Kubešově medové manufaktuře obracíme medové plástve s vědomím odpovědnosti za každý pohyb. Včelstva naší rodinné farmy žijí v čisté krajině Nízkého Jeseníku a Litovelského Pomoraví v místech téměř netknutých lidskou rukou. Kapkami ranní rosy až k západům slunce chodíme k nim s láskou a pokorou.
Vášeň každým coulem
Včelařina není obyčejná práce. Vyžaduje mimořádnou trpělivost, rozvahu a pečlivost. Tu především. Drobná včelařova chyba může oslabit celé včelstvo na dlouhý rok. Každou plástev obracíme raději dvakrát, abychom se přesvědčili, že se včelí společenství těší pevnému zdraví. Bez lásky k řemeslu by to nešlo.
Za vším stojí
odvaha
Na počátku všeho stálo rozhodnutí jednoho muže odejít z prostředí plného oleje, prachu a špíny. Vyučený zámečník si pořídil první úly a na své zahradě začal objevovat kouzlo drobného fascinujícího hmyzu, který vytváří jednu z nejoblíbenějších pochoutek světa.
Všechno je to o medu
Medomety na ruční pohon postupně nahradila moderní technologie v prostředí špičkového hygienického provozu. Jedno však v rodinné farmě zůstalo stejné: vysoký podíl ruční práce a soustředění na nejlepší produkty. Přesvědčte se sami.