Jak vybrat dobroty od včelaře? Med jako dárek nikdy nezklame!

Javorový med je výjimečný dárek

Javorovým medem jako dárkem potěšíte muže

Medovina Arónie potěší zejména dědečka

Medovina s arónií je skvělá pro starší

Přírodní archivní medovina je dárek pro opravdové znalce

Pokud hledáte specialitu, přírodní archivní medovina je to pravé

Vlašské ořechy v medu potěší menší děti

Menší i větší děti miluji ořechy v medu

Klasická bylinná medovina poslouží jako skvělý dárek pro kolegy

Chcete-li překvapit kolegu, věnujte mu klasickou bylinnou medovinu

Lesní med s maliníkem je nejlepší medový dárek pro ženy

Lesní med s maliníkem je skvostný medový dárek pro ženu

Medovina s černým rybízem zahřeje babičku

Starším dámám patří do sklenky medovina s černým rybízem

Lipový med je dárek obzvláště vhodný pro dceru

Pro dceru poslouží výborně jako dárek i lipový med

Dárkový med, špičková medovina nebo zdravé dobroty v medu: každému šmakuje něco jiného. Pojďte s námi vybrat to nejlepší z nabídky Kubešovy medové manufaktury pro ty, které máte nejraději. 


Dárky pro tatínka, manžele, nebo přítele

Muži mají rádi med jako dárek úplně stejně jako ženy. Chlapům ale vyberte něco výraznějšího. Radost jim udělá javorový med. Je rychle stravitelný a oplývá vysokým obsahem vitálních látek a éterických olejů.

Oblíbený pastovaný med ocení muž zejména tehdy, pokud ráno spěchá a bez sladké pochoutky na čerstvém pečivu se neobejde.

Z medovin pánům nejvíce chutná přírodní archivní. Zraje minimálně 3 roky. Ve vůni objeví ořechy s medem, v chuti heřmánek a hrušková povidla. Pokud ale chcete potěšit vinaře, vyberte mu medovinu Cabernet

Ke kvašení medu přidáváme 45 % vinného rmutu odrůdy Cabernet Moravia a pro svou nezaměnitelnou chuť nese tento nápoj s nádechem portského vína ocenění Medovina roku 2019.

Mlsouny potěšíte něčím speciálním. Je to třeba medový čokomls, mleté boby výběrového kakaa v pastovaném květovém medu. Anebo med a kešu ořechy. Nutričně bohaté oříšky najdete zalité ve zlatavém akátovém medu.
 

Dobroty pro dědečka

Sháníte dárek pro dědečka? Luxusní medovina se přímo nabízí. Starší muži oceňují medovinu Arónie. Nese rumové tóny podporující chuť na silný doutník. Vysoký obsah rutinu je zároveň prospěšný pro kondici cévního systému

Vzpomínku na dětství přinese lipový med. Působí uvolňujícím dojmem a je výborný v prevenci nachlazení. I starší blízcí rádi mlsají a muži nejsou výjimkou. Darujte jim třeba pastovaný med s višní a arónií (obsažená šťáva zralých višní je skvostná).
 

Medové speciality pro náročné

Labužníci, gourmeti a lidé vybíraví: je jich hodně a zavděčit se není jen tak. Povede se vám to s nejlepší medovinou. Vyberte medovinu bezinkovou, která vzniká 24hodinovým macerováním čerstvých květů bezu v medovém roztoku. 

Dostali jsme za ni pečeť Medovina roku 2019, a to společně s medovinou přírodní archivní. Vlajkovou loď naší produkce znalci můžou nechat klidne další 2-3 roky zrát.

Pokud se chcete opravdu vytáhnout, prozkoumejte dárkové sety 6 lahví medovin (nebo sety s menším degustačním balením lahví 0,35 l).

Ani medem znalce neurazíte. Exkluzivní záležitostí je akátový med. Tento klenot má jemné aroma, výraznou chuť a téměř čirou barvu. K mlsání doporučujeme i kurkumu v medu. Sytě oranžová kurkuma nese až 5 % éterických olejů. Má prokazatelně protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem.


Med jako dárek pro syna

Mladým mlsounům se vybírá med snadno. Pořiďte jim pastovaný med. Skvěle se roztírá a z chleba v ranním kalupu hned tak nesteče. 

Děti mají rády oříšky a ty vlašské v medu zvlášť. Pokud chcete něco zajímavého na trávení, vyberte mátu v medu. Je oblíbená díky obsahu mentolu a obsahuje dalších 40 látek zdraví prospěšných látek.

Hledáte něco pro dospělého syna? Zkuste věnovat luxusní jemně perlivou novinku v sortimentu naší rodinné manufaktury. Špičková přírodní medovina Frizzante je jemně perlivá a ve vůni dominují květy podbarvené limetkou a mučenkou.


Dárky v práci pro kolegy

Pokud je kolegou muž, zvolte některou z těžších a výrazných medovin. Muži si oblíbili hlavně medovinu klasickou bylinnou. Je chuťově nejvýraznější a funguje i jako žaludeční likér

Excelentním dárkem pro kolegyni je naopak jemnější medovina Frizzante přírodní. Perlivá specialita vzniká ve spolupráci s vinařstvím Zlomek & Vávra a jde o špičkovou záležitost, která prvním douškem podmaní.
 

Dárky pro maminku, manželku či přítelkyni

Ženy milují med a jeden zvlášť –⁠ lesní med s maliníkem. Uzrál z nektaru malin z divokých lesních pasek. Vytváří vyváženou kombinaci chuti a aroma a má výrazné harmonizační účinky. V těsném závěsu je v oblíbenosti luční med. Voní pestrými květy a vznikl z nektaru květů pampelišky, dymnivky a ovocných stromů v době jarního rozpuku přírody.  

Ženy milují i medovinu. Jako stvořená je pro ně zejména medovina přírodní a medovina s černým rybízem. V obou případech jde o delikátní jemné pití. První z nich lze v zimě i lehce ohřát (pokud víte, že obdarovaná ráda experimentuje, prozkoumejte skvěle recepty na horké drinky s medovinou). 

Tip od Honzy Kubeše: “Medoviny vybírejte i s ohledem na to, jestli má člověk raději teplé nebo studené nápoje. Každá medovina se podává trochu jinak.

Z mlsání doporučujeme Kubešův bestseller, a to medový čokomls a skořici v medu. Ta vzniká jemným vmícháním mleté kůry skořicovníku do pastovaného medu. Štěpí tuky, snižuje krevní tlak u umí perfektně prokrvit končetiny.


Medové radosti pro babičku

Volba je jasná: vždycky potěší med. Zvolte raději jemnější variantu, a to pastovaný med. Pastování je šetrná úprava medů, které by jinak rychle zkrystalizovaly (pokud už obsah sklenice ztvrdnul, nic není ztraceno). Med za studena ošetřujeme občasným promícháváním při stabilní teplotě po dobu 3–4 dní

Něco do štopičky? Zkuste jí dát medovinu s černým rybízem. Při výrobě pracujeme výhradně s čerstvým ovocem a každá lahev skrývá kousek léta v plné kráse. Patří mezi jedny z nejlepších melomel, které můžete na českém trhu v současnosti vůbec dostat.


Něco dobrého pro dceru

I tady máme docela jasno. Dceru potěší osvědčené mandle v medu. Jemná chuť oříšků se výjimečně potkává s chutí vzácného akátového medu. Ze samotného medu patří na stůl dárkový med lesní s maliníkem. Harmonizační pochoutka je mimořádně vhodná pro ženy, které preferují zdravou stravu

Neprohloupíte ani s lipovým medem. Je vynikající do bylinkového čaje nebo jen tak na chuť na lžičku. Tato klasika je vhodná i jako prevence nachlazení.

A co medoviny? Lahodné bezinkové medovině lze jen stěží odolat. Tato chlouba naší manufaktury patří mezi nejoblíbenější. Podobně u dcery uspějete i s fresh nápojem, jímž je medovina Frizzante s černým rybízem. Jemná ovocná medovina chutná nejlépe pořádně vychlazená a má nižší obsah alkoholu.

Potřebujete poradit? Ozvěte se nám a společně vybereme to nejlepší pro ty, které máte rádi.


SEKNE Olomouc pořizuje firemní dárky od Jana Kubeše

SEKNE Olomouc pořizuje firemní dárky od Jana Kubeše

Sháníte na poslední chvíli originální firemní dárky pro své zaměstnance, kolegy a partnery? Nechte se inspirovat dodavatelem dopravního značení SEKNE Olomouc a vyzkoušejte letos na Vánoce i vy Kubešův med a medovinu. Ti, kdo je dostanou, budou nadšeni.

Celý článek

Řešíte firemní dárky? Věnujte med a medoviny z Moravy se slevou 20 %

Řešíte firemní dárky? Věnujte med a medoviny z Moravy se slevou 20 %

Staráte se ve firmě o dárky pro kolegy a partnery a přemýšlíte, čím letos lidem udělat radost? Objednejte luxusní medovinu a med se slevou až 20 %. Elegantní pozornost z Kubešovy medové manufaktury volí Porsche Olomouc, GEMO, Linet, Bartoň a Partner nebo Lundegaard.

Celý článek