Kubešův blog

Objevte různé zajímavosti a novinky o medech, medovinách, jejich vlastnostech i způsobu konzumace.

Melomely, královny ovocných medovin

Melomely, královny ovocných medovin

Víte, co je to melomela? Ovocná medovina kvašená s čerstvým ovocem nebo ovocnou šťávou bez přidaných aromat a barviv. Od ostatních medovin se liší výrazně ovocnou chutí, svěžestí a širokou škálou chuťových tónů.

Celý článek

Víte, jak se pije medovina?

Víte, jak se pije medovina?

Zahřeje během chvilky, podporuje trávení a chutná skvěle i jako součást míchaných drinků. Medovina se pije v létě řádně vychlazená, naopak v zimě tak akorát ohřátá. V každém případě si je třeba medovinu pořádně vychutnat. Inspirujte se a najděte si tu vaši!

Celý článek

Jak šetrně ztekutit zkrystalizovaný med?

Jak šetrně ztekutit zkrystalizovaný med?

Už se vám určitě nejednou stalo, že váš oblíbený med ztuhnul, tedy zkrystalizoval. Přitom krystalizace je naprosto přirozenou vlastností poctivých medů. Přečtěte si, jak šetrně med znovu ztekutit a kde ho vhodně skladovat.

Celý článek